22 Ekim 2008 Çarşamba

Kurmalı Bunlar



Kurmalı Bunlar


Aslanlar Köyü'nün Güneyinde Akgöller diye isimlendirilen bir mevki vardır. Doğal göletler kadar tuğla fabrikalarının 6-7 metre toprak aldığı ve çukurlaştırdığı tarlalar yağışı bol yıllarda suyunu hiç kaybetmez. eskiden kendiside kaynardı. http://cenksarigol.blogspot.com/2008/05/sular-deiti.html
Dolayısı ile burada birkaç yıl su durursa Aslanlarlıların "Sarı Balık" dediği aynalı sazanlar yetişirdi. Tutmakla bitmez balık çıkardı bu göletlerden.
Üniversite yıllarımda Kıbrıs'tan bir arkadaşım misafirdi bende... Dede (Nusret Günay)ninde olduğu 3 köylümüz mırmır ile avlanmışlar. Aslanlar Köyü Kahveler Önüne traktör römorkuna mırmır ağlarını boca edip gelmişlerdi.
Hava karardığından olsa gerek, sokak lambasının altına çektikleri römorkun içinde ağları ayıklıyorlar. Çok küçük balıkları tekrar gölete atmak, diğerlerinide pay etmek için ayırabilmek için 4 yarım su dolu kavaya ayrıştırıyorlardı.
kahvedeki ahali gibi bizde bakmaya gittik. Kıbrıslı arkadaşım kovaların içinde kimi düz, kimi yan yüzen balıklara bakıp;
- "Cenk şimdi bu balıklar taze değil mi?" diye sordu.
Bana söylemesine rağmen Dede bunları duymuştu ve dönüm dumur söze aynı derecede cevap verdi;
- "Yok bilader taza değil balıklar. Biz bunları kurup bırakıyoruz suya..."

Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hakaret, küfür, aşağılama içermeyen yorum yazacağız.