20 Aralık 2008 Cumartesi

Canan Arıtman Çiftliği!


Arıtman Çiftliği!


İzmir CHP milletvekili Canan Arıtman'ın İzmir'in Torbalı İlçesi Yazıbaşı Beldesi bulunan çiftliğine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt dökmüş. Beldede ve ilçede onca asfaltsız yer varken, Torbalı Atatürk Sanayi sitesi köstebek yuvası olmuşken ve hergün sanayi esnafının bir kaç gazetelerde isyan ediyor, her yağmurdan sonra göletlerle mücadele ederken Canan Arıtman Çiftliğine asfalt döküldü. Gazeteciler yine CHP'li olan Yazıbaşi Belde belediye Başkanı İbrahim Cinkılıç'a,
-"Canan Arıtman Ciftliğinden sonra neden asfalt hemen bittiyor? Tren yoluna kadar dökülemezmiydi?" sorusuna Belde Belediye Başkanı İbrahim Cinkılıç;

-"Bu yıl Büyükşehir tarafından büyük bir asfalt atağı başlatıdı. Bu tür iddialar tamamen art niyetli. Her iki belediye de uyum içinde çalışıp vatandaş hizmet götürüyor. Önümüzdeki günlerde tekrar asfalt çalışması başlayacak ve beldede bir santim yer kalmayacak."

Canan Arıtman'a sorulduğunda ise,

-"Belediyenin çiftliğin 50 adım yakınında su deposu var. Su deposu yolu asfaltlandı." demiş.

Köylülerin yorumu bambaşka tabii;

-"Belediye doktorun (Canan Arıtman) çiftliğine kıyak geçti. Bu yol eğer milletvekili için yapılmamışsa, yolun tamamı niye yapılmadı? Arıtman'ın çiftliğine giden kavşakta asfalt bitiyor. Tren yoluna kadar asfaltlansa bir şey demeyeceğiz. Anayola yaklaşık 1,5 kilo-metre uzakta bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarının bile asfaltı bulunmazken, İzmir-Torbalı karayolundan İzmir-Aydın tren yoluna kadar uzayan tali yolun asfaltlanması Milletvekili Arıtman'ın çiftliğinde son buldu. Ama biz köyümüze bozuk yoldan giderken onun yolları asfalt. Demek ki, iş yaptırmak için torpilli olmak gerekiyor” demiş ve hiçbiri ismini vermek istememiş çekindiklerinden. Nede olsa Canan Hanım medyaya elinde silahla poz veren vekillerimizden!

Dikkat ederseniz haber kendisi içindeki çelişkilerle fıkralık. Canan arıtman Belde belediyesinin su depolarına giden yolun asfaltlandığını belirtiyor. su depolarına kadar gelmişken kendisine ait çiftliğe sadece 150 metre kalmımış (kendi ifadesi). Oraya kadar gelmişken sanki onun çiftliğe kadar asfaltlama nezaketi gösterilmiş gibi anlatıyor. Öbür yandan bazı köylüler çiftliğin içinede asfalt döküldüğünü iddia etselerde ben görmedim.

Diğer dikkat edilmesi gereken husus Arıtman su deposu bahanesi ve irtibatı kurmaya çalışırken, belde belediye başkanının bundan haberi yok. Gerçek olaydan, Anlattıklarımız zaten yeteri kadar yerel, ulusal, siyasi, CHP, politik, kayırmacı, uyanık fıkra hüviyeti kazanmış olsada, durumu genede bir Yazıbaşılı Ermo'ya ilk karşılaştığında sormuş;

-"Ermo ne dersin bu Canan Arıtman çiftliğine asfalt meselesine?"

-"Normal. Olması gerektiği gibi!" Yazıbaşılı şaşırmış ve,

-"Nasıl yani Ermo? nasıl normal olabilir?"

-"Hemşerim. Şimdi milletvelilleri kimin vekili?"

-"Bizim! Yani milletin. Halkın"

-"Tamam işte..! Peki Belediye başkanları ve Belediyeler kime hizmet etmek için göreve gelir ve çalışır"

-"Gene halka, millete"

-"Aferin bak oldu işte!"

-"Ne oldu Ermo? Ben bişey anlamadım!"

-"Kardeşim. CHP de bu anlattığım siyaset biraz farklı işler! Onlar önce kendileri gibi partili seçilmişlerine, sonra kendilerini seçenlere hizmet sıralamasıyla hareket ederler..!"

-"Böyle hizmet anlayışı olur mu Ermo?"

-"Bu yeni değil ki? Mesela Torbalıda Ramazan İsmail Uygur Demiryolu Buyu ve Çamlıktaki tüm kafe ve çay bahçelerini yıktı. Yıktığı yerlerden tekrar yapıp geri teslim ettiği sadece kendi HAMİleri değil mi? belediye garajını yaptırır malzemeyi eski CHP İl başkanı, yeni CHP milletvekili Selçuk Ayhan'ın şirketinden almadı mı? Atatürk mahallesinde kilit taşı ve asfalt çalışmaları ilk CHPli belediye meclis üyesi Sefer İpekli'nin evinin önünden başlamadı mı? daha sayayım mı güzel kardeşim?"

-"Yok yok yeterli Ermo ben anladım. Bu CHPliler hizmeti millete değil vekiline yapmayı seviyor!"



Cenk SARIGÖL

7 yorum:

  1. Ya Ben şunu anlaöış değilim Bu milletvekili hanımefendi Geçenlerde televizyona çıkıp Bangır Bangır bağırıyordu Sayın Çok Değerli Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün Annesi olan teyzeciğimizin Ermeni Asıllı oldugunu iddia ediyordu? Peki kendisine soralım Bulgaristandan arnavurlukdan yunanistandan Makedonyadan Gelenler Kendilerine Türk diyorda Zamanında kafkaslardan göç ettirilmeye zorlanmış ve türkiye'ye gelen Vatandaşlarımız neden türk olamıyormuş Benim anlamadığım konu sadece bu!!!!!!

    YanıtlaSil
  2. insan önce kendine baklmalı. Bir İzmirli olarak bu bayan kesinlikle benim vekilim değildir. arz olunur.

    Saliha Acar

    YanıtlaSil
  3. Ben bu kadını sevmiyorum ya! Bende vekilim olarak görmüyorum kendisini. Milletin çoğuda görmüyordur. bunlar ailecek MASON Localarının vekili sanırım. Masondan Türkmü olurmuş. bide kalkmış başkasının Türklüğüne laf ediyor. Masonlar bu ülkeye en büyük kötülüğü yapanlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu mason, lionsları o yüzden ülkeden kovmuştu. Ama İsmat İnönünün ilk işi bunları geriş getirmek oldu. o yüzden Türklük hakkında en son laf Masonlara düşer.

    YanıtlaSil
  4. canan arıtmanın kocası izmir mason locasına kayıtlıdır.sayın canan arıtman fazla zorlamasın etnik kimliğini halka söyleriz.en son olarak canan hanım kocasına sahip çıksın.kocasının mason locasındaki kayıt numarasına kadar açıklayacağız.

    YanıtlaSil
  5. Canan hanimin kalitesi belli, peki kocasinin mason olmasini koz olarak kullanmak Canan hanim tarzi bi hareket degil mi? Sizlerin de zihniyeti Canan hanimdan cok farkli degil... Aman Turklugunuze halel gelemesin... Masonluk bi nevi tarikat, sekuler bir din, Turk olmak = musluman olmak mi? Kimsenin kimseyi kovmadigi bir Turkiye guclu ve adil bir Turkiye olur.

    YanıtlaSil
  6. sezai bilgiçler26 Nisan 2010 15:18

    Mustafa bey, diğer yorumcu arkadaşlarda kişi önce kendine bakmalı demekteler zaten. başkalarının müslümanlığına ve Türklüğüne laf atmadan önce kendinizinkine bakmak lazım. hem Mason hem Türklük çetveli taşıyamazsınız. bence Atatürkçü hiç olamazsınız.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaslar Canan hnm gibi insanlar,ahtapot gibi gibi icimize yerlestirilmis birer piyondur fikrimce.Atamizi ve kendi ulusal degerlerimizi kullanarak mide bulandirmaktir amaclari ve kimlere hizmet ettigide ap acik ortadadir.Di$ görünümü cagda$ Türk hanimi gibi gözüksede icten kimlere hizmet ettiginide hal ve hareketlerinden iyi anlamak lazim.Bu tür insanlar Türkiyede Türk ismi altina büründügü gibi Almanyada,da Alman isimleri altinda,ayni faliyetleri sürdürürler.saygilarimla

    YanıtlaSil

hakaret, küfür, aşağılama içermeyen yorum yazacağız.