15 Kasım 2008 Cumartesi

Torbalı Ticaret Merkezi



Torbalı Ticaret Merkezi


İzmir - Torbalı ilçesi Torbalı mahallesi Gar Kahvesinde çayını yudumlayan Ermo'nun yanına komşusu gelmiş. Çaylar ısmarlanmış. Söz dönmüş dolaşmış, Metropolis (Ana Tanrıça) Antik Kentine 1.5 km mesafede Kabacakırı'na kurulacak Organiza Sanayi Bölgesi (OSB) konusuna gelmiş. Torbalı Ticaret Odasının teşfiki, Torbalı Belediyesi'nin sessizliği, Torbalı Ak Parti yönetiminin tebkisizliği konuşulmuş.

Muhabbet sürerken, Komşusu Ermo'ya sormuş;

- "30 sene önce 3 - 5 fabrika kurulduğunda Torbalıda olay olmuştu. Şimdi her yeri sardılar. Metropolise 1.5 km yakına OSB kuruyorlar. Bu iş ne zaman duracak?"

Ermo bu soruya soruyla karşılık vermiş;

- "Sen 'Atrium' ne bilirmisin? Meropolis kazılarında ortaya çıkan antik ticaret binası..."

- "İyide benim sorumla ne alakası var Ermo?"

- "Çok alakası var! Bu Kabacakırı OSB ne zaman ki kurulur ve Torbalı Ticaret Odası binası Metropolis 'Atrium'a taşınır o zaman Torbalıda saçma sapan sanayileşme son bulur."

- "Yok canım sende ilahi Ermo! O kadar uzun boylu olmaz."

- "Sen öyle san hele bir etrafını sanayi tesisleriyle kapatsınlar, Ticaret Odamız ve Belediyemiz el ele 'Tarihi, Turistik, Geleneksel ticaret yerlerimizi canlandıralım' kampanyası düzenleyip, Ticaret Odasını Atrium'a, Belediye meclisini de Anfi tiyatroda yapmaya başlarlar..."


Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hakaret, küfür, aşağılama içermeyen yorum yazacağız.