2 Kasım 2008 Pazar

Torbalının Sokak Köpekleri



Torbalının Sokak Köpekleri


Torbalılı Ermo arkadaşıyla Torbalı Mahallesi tren istasyonu kıyısında bankta otururken başıboş köpeklerin saldırısına uğrar. Bunun üzerine Ermo belediyeden, kaymakamlığa, sağlık grup başkanlığından büyükşehir belediyesine kadar şikayet dilekçeleri yazar.
Daha önce sokak köpeklerini ithaf etmek, öldürmekle suçlanan Torbalı Belediyesi bu sefer zabıta vasıtasıyla topladıkları köpekleri aşılar, iğdiş (kısırlaştırıp) edip, kulaklarına kimlik takar. Fakat ilçede hayvan barınağı olmadığı için köpekleri tekrar sokaklara bırakırlar.
Aradan geçen 10 günden sonra köpekleri kulaklarında küpeyle tekrar sokaklarda gören ERMO bir hışımla telefona sarılır;
- "Ben Ermo kardeşim bana saldıran sokak köpeklerini demin gene sokaklarda gördüm. Hani siz bunları alıp, kapatacaktınız?"
Zabıta müdürü başlar,
- "Ermo bey biliyorsunuz Torbalı belediyesinin hayvan barınağı yok. Yinede biz prosüdürü yerine getirdik. Hayvan hakları, çevre duyarlılığı gereği onları öldürmedik."
- "Kardeşim daha önce öldürmüştünüz ama ilaçlı tavuk etleriyle... Beni ısırdı diyorum. Siz toplayıp gene sokağa bırakıyorsunuz."
Belediye zabıta amiri Doğanın Dengesinden, AB ile gelen Hayvan hakları ve kötü muamele etmeme prensiplerinden felan bahsederer devam eder,
- "Belediye olarak bu köpekleri muayene ettik, aşılarını yaptık. Kançıkları (dişileri) kısırlaştırdık. Erkek köpekleride iğdiş ettik."
Bu cevap üzerine Ermo'nun tepesi iyice atar,
- "Kardeşim biz bu köpekler bizi ısırıyor diye size şikayet ettik, tecavüz ediyorlar demedik..!"

Cenk SARIGÖL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hakaret, küfür, aşağılama içermeyen yorum yazacağız.